Skitur til Svartegga i april måned 2019. Dato ikke endelig

Fellestur

Dato
11. april kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Skitur, Barnasturlageid
Arrangører
Barnas Turlag Eid, Barnas Turlag Eid , Midtre Nordfjord Turlag
Turområde
Fjordane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Oppmøtested på busstasjonen, Nordfjordeid. Her vil vi samlet kjøre sørover langs E39 mot Lotsstøylen.

 

Avhengig av snøforholdene, så satser vi at det er mulig å kjøre så langt som mulig opp til Lotsstøylen. Det er en fordel om vi kjører minst mulig biler oppover så langt det lar seg gjøre pga begrensa parkeringsmuligheter. Vi følger veien mot Sendaren/Sagetindane fra Lotsstøylen og følger denne ca 1 km før vi fortsetter østover i slakt terreng oppover mot  tjernet Kinna. Derfra følger man høyden og ryggen videre oppover i retning Svartegga 1047 moh. Det er fin og jamn stigning og trygt terreng hele veien opp mot toppen.

 

Turlengde ca 3 timer èn vei medrekna ein god matpause halvvegs. Avstand i overkant av 4 km og 600 høydemeter.

Dette er en tur som egner seg for litt større barn som har lyst til å prøve seg på topptur. Det er en stor fordel å ta i bruk skifeller på turen oppover grunnet stigningen. De som ønsker det, kan på egen hånd korte ned turen og besøke Maragjølbakken 843 moh i stedet. Da er turlengden ca 3,2 km èn vei fra Lotsstøylen. Foreldre har ansvar for eigne barn på heile turen.

Skitur til Svartegga i april måned 2019. Dato ikke endelig

Oppmøtested på busstasjonen, Nordfjordeid. Her vil vi samlet kjøre sørover langs E39 mot Lotsstøylen.   Avhengig av snøforholdene, så satser vi at det er mulig å kjøre så langt som ...