Grunnkurs skred Alpint (NF-godkjent)

Kurs

Fra dato
7. februar kl. 10:00
Til dato
9. februar kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Arrangør
Sogn og Fjordane Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Fulltallig!

Topptur og ferdsel i snødekt terreng er ein populær aktivitet for unge og eldre. Stadig fleire søkjer ut i brattare terreng, skredterreng. Formålet med dette kurset er å oppnå ei grunnleggjande forståing snøskred, terrengvurderingar og faktor ar som påverkar skredfare, for å kunne ferdast tryggast mogleg. Momenta vert gjennomgått i praksis ute på tur om dagane. Kurset gir også ei innføring i kameratredning ved snøskred. Det er ein fordel å ha litt tidligare erfaringar frå ferdsel på toppturutstyr i vinterfjellet. 

STAD: Jostedalen Camping og fjellområda i Jostedalen
KURSLEIAR:  Norgesguidene

Kurset:
Etter krav frå DNT og Norsk fjellforum må kurset gå over 3 dagar, dette for å få NF- godkjenning. Difor start kurs fredag morgon kl. 10.00.  på Jostedalen Camping, Jostedalen, der kursleiar møter deg. Instruktørane på kurset er NF-skredinstruktørar, og det vil være maks 6 deltakarar for å sikre god oppfølging per deltakar.

Les meir om kurset, pakkeliste og kva du som deltakar skal lærehttps://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/ff474feccec9bb1832e0b03e7c182abc2ac976d4.pdf

Lokale og  mat:
Vi har ordna god hytteovernatting på Jostedalen Camping. Her er det sengeplassar til 6 deltakarar i kvar hytte i oppreidd seng. Utvask hytte ligg i kursavgifta.

Når det gjeld mat, tek deltakarane med seg all mat sjølve og kan gjerne laga felles middag. Brødmat til lunsj og frukost må du også kjøpe inn på førehand. Hugs niste fredagen.

Ta med handkle m.m. og det du treng for overnatting. Sjå også utstyrsliste i Norgesguidene sitt skriv. Hyttene er vinterisolerte med bad og elles alt ein treng.

Undervisninga blir i eit fellesrom der ein også kan ha felles matlaging om ein vil.

Det er 60 km frå Sogndal til Jostedal camping, dvs i underkant av ein time å køyre. Føl fylkesveg 55 frå Sogndal i retning Gaupne/Sognefjellet. Ta av i Gaupne i retning Jostedal på fylkesveg 604. Campingen ligg på Gjerde rett i nærleiken av butikken og hotellet. Sjå: https://www.jostedalcamping.no/


Er noko uklart  ta gjerne kontakt med Sogn og Fjordane Turlag

v/ Astrid  tlf. 482 36 615

Grunnkurs skred Alpint (NF-godkjent)

Fulltallig! Topptur og ferdsel i snødekt terreng er ein populær aktivitet for unge og eldre. Stadig fleire søkjer ut i brattare terreng, skredterreng. Formålet med dette kurset er å oppnå ei ...

Kontaktinformasjon:

  • Astrid Kalstveit
  • Tlf. 482 36 615
  • E-post: sft@dnt.no