Introkurs kajakk i Sogndal

Kurs

Dato
24. mai kl. 16:00 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Kurs, Paddling Courses, Aktivitet Kajakk, Kajakkurs, Våtkort, Sogndal, Sognefjorden
Arrangører
Sogn og Fjordane Turlag, Sogndal Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)

Lyst til å nytte ettermiddagane på fjorden?  Sogndal Turlag arrangerer introkurs hav (våtkortkurs) i Sogndal. Kurset vara i om lag 4 timar, og vil gå føre seg både på land og på fjorden i nærleiken av Sogndal Turlag sitt naust. 

Deltakarane introduserast til kajakken og utstyret. I løpet av kurset har deltakaren gjennom enkel praktisk øving lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Kurset skal motivere for vidare opplæring i padling. (NB, du må ha med eiga våtdrakt/tørrdrakt)

For meir informasjon om kurset, sjå her: http://www.padling.no/vaattkort-og-sikkerhet/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/introkurs-hav/

Oppmøte: Møt ved naustet til Sogndal Turlag som ligg langs Fjordstien vis a vis folkehøgskulen.

Kursleiar: Torill Mulen, mob. 45255889.

Utsyr: Ta med skifteklede (helst ull), mat (sjokolade/ nøtter som gir rask energi) og drikke. Hugs å pakke vasstett. Sogndal turlag stiller med kajakkar og padleåre. Det er naudstynt med våtdrakt eller tørrdrakt (me lånar ikkje ut våtdrakt/ tørrdrakt, ta kontakt med din utstyrssentral- kanksje dei har til utlån). 

Våtkort: Introkurs hav kvalifiserer til våtkort. Våtkortet er ikkje inkludert i prisen, og om du ynskjer våttkort kostar dette kr.100. Dei fleste utleigeaktørar krev våttkort for å låne kajakkar på eige hand. For leige av Sogndal Turlag sitt kajakkutstyr er det naudsynt med våtkort eller tilsvarande kunnskap om trygg padling og redning.

Ynskjer du å støtte turlagets arbeid med å melde deg inn som medlem?
Følg linken: https://www.dnt.no/innmelding/registrering/

 

Introkurs kajakk i Sogndal

Lyst til å nytte ettermiddagane på fjorden?  Sogndal Turlag arrangerer introkurs hav (våtkortkurs) i Sogndal. Kurset vara i om lag 4 timar, og vil gå føre seg både på land og på ...

Kontaktinformasjon:

  • Hanne Karin Bruaas
  • Tlf. 48236615
  • E-post: sft@dnt.no

Turleder:

  • Toril Marie Mulen