Klatre/Brattkort (ute)

Kurs

Fra dato
15. juni kl. 10:00
Til dato
16. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangør
Sogn og Fjordane Turlag
Turområde
Fjordane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vil du byrje å klatre?

15.og 16. juni held Sogn og Fjordane Turlag sportsklatrekurs på Sagefloten i Breim. På to dagar lærer du kva som skal til for å klatre på ein sikker måte, på bolta ruter ute i det fri. Du treng ikkje ha klarteutstyr sjølv, det har vi. Kurset gjev grunnlag for å kunne ta brattkortesten. Brattkort er påkrevd dersom du ynskjer å klatre innandørs.

Veggen på Sagefloten er ca. 20 meter høg og kanskje vil du kjenne det krible litt i magen når ein del av kurset er å lære korleis rapell frå topp til botn kan gjerast på ein trygg måte. Klatring er ikkje berre fysisk trening, psyken vert også sterk av denne aktiviteten. Mestringskjensla når har klart det som for nokre kan vere skummelt, er i seg sjølv ein opptur alle bør unne seg. Fokus gjennom heile kurset gjennom, er trygg klatring.

Det er ikkje eit hovudelement i kurset, men du vil også få ein gjennomgang i teknikken med å klatring på eigne sikringar. Det er den teknikken som vert brukt på tradisjonell fjellklatring.

Kanskje kan kurset vere starten på fleire eventyr i fjellheimen vår!

 

Ynskjer du meir informasjon, les her eller ring kursleiar Asle Veien tlf.97055203.

Klatre/Brattkort (ute)

Vil du byrje å klatre? 15.og 16. juni held Sogn og Fjordane Turlag sportsklatrekurs på Sagefloten i Breim. På to dagar lærer du kva som skal til for å klatre på ...

Kontaktinformasjon:

  • Astrid Kalstveit
  • Tlf. 57 72 06 14
  • E-post: sft@dnt.no